Intrebari frecvente

Venim în ajutorul dumneavoastră cu răspunsuri la întrebările legate de utilizarea site-ului CHORUS Electric - Echipamente și Soluții.

Contul meu

Pentru a comanda pe CHORUS Electric trebuie sa va creati un cont si sa completati informatiile necesare livrarii comenzilor dumneavoastra in sectiunea "Contul meu". Acestea sunt stocate si pot fi oricand folosite foarte usor in cadrul unei noi comenzi.

Crearea contului se va realiza prin completarea unui formular, in care va trebui sa introduceti o adresa de email valida si o parola. Pe adresa introdusa la inregistrare veti primi un email de activare a contului. Acesta va contine un link de confirmare si informatiile de autentificare. Daca nu accesati linkul in 48 de ore, acesta va deveni invalid si va fi necesara reluarea procesului de inregistrare.
Dupa confirmare trebuie sa va autentificati cu numele de utilizator/adresa de email si parola introdusa de dumneavoastra.

Adresa dumneavoastra de email va fi folosita pentru identificarea contului si este important sa specificati o adresa pe care o folositi in mod curent - va asigurati, in acest fel, ca primiti in timp util toate informatiile importante referitoare la comenzi.

CHORUS Electric va garanteaza confidentialitatea datelor stocate in contul de client, respectand astfel legislatia privind protectia datelor cu caracter personal.

Puteti consulta in orice moment istoricul comenzilor pe site-ul CHORUS Electric in sectiunea "Istoric comenzi" in sectiunea "Vezi profil".
Comenzi

Folosind meniul din stanga, navigati prin categoriile de echipamente electrice. Odata ce ati gasit un echipament electric ce se potriveste dorintelor dumneavostra, apasati pe butonul adauga in cos.
Acest buton este afisat doar daca sunteti autentificat. In caz contrar, veti vedea un mesaj de notificare "Mai intai trebuie sa te autentifici." impreuna cu butonul conectare.

La adaugarea echipamentelor electrice in cos, va aparea o fereastra unde aveti posibiliatea sa continuati cumparaturile prin apasarea butonului continua cumparaturile sau veti fi directionat automat in pagina cosului de cumparaturi apasand butonul vezi cosul, unde aveti posibilitatea sa revedeti lista acestora, sa actualizati cantitatea sau sa renuntati la unul sau mai multe echipamentele electrice selectate.

Pentru a mai adauga echipamente electrice in cos, puteti reveni in magazinul virtual prin apasarea "Inapoi" in browser sau sa navigati pe o categorie de produse.

Eliminarea unui echipament electric din cosul de cumparaturi se face apasand pe cosul din dreptul produsului.

Modificarea cantitatilor se face editand cantitatea. Cantitatea comandata trebuie sa fie multiplu de set. In caz contrar, veti fi avertizati si va trebui corectata valoarea introdusa la cantitate.

Dupa apasarea butonului trimite comanda veti intra in procesul de finalizare comanda reprezentat de o bara de progres.

De asemenea, daca nu aveti completate datele de facturare/livrare in "Contul meu", veti vedea butonul adauga pentru fiecare sectiune prin care puteti adauga infomatiile.

Alegeti modalitatea de plata preferata.

Costul transportului poate varia in functie de greutate si gabarit.

Pentru comenzi mai mari de 150 RON (fara TVA) nu se percepe cost de transport (pe teritoriul Romaniei).

Cantitatea comandata este multiplu de set.

Comanda se va procesa doar catre persoane juridice.

Dupa apasarea butonului plaseaza comanda din procesul finalizare cumparaturi veti ajunge in pagina de verificare. Trebuie sa va asigurati ca datele de facturare si livrare sunt corecte. Puteti sa mai faceti modificari prin apasarea butonului editare.

Puteti alege sa platiti la livrare (ramburs) sau prin transfer bancar.

Dupa plasarea comenzii, vei primi prin email factura proforma cu toate detaliile de plata.

Costul de transport nu este inclus in valoarea comenzii afisate pe site-ul CHORUS Electric.

El va fi calculat separat in functie de distanta ce trebuie parcursa, de masa si volumul echipamentelor. In cazul in care aveti in comanda mai multe echipamente electrice, unele avand termen mai mare de livrare, altele mai mic si doriti mai multe transporturi pentru comanda, va rugam sa ne precizati acest lucru (costul de transport va fi astfel mai mare).

Comanda va fi livrata la adresa specificata de dumneavostra, termenul de livrare fiind comunicat dupa plasarea comenzii.

Pentru a comanda produsele alese, apasati butonul plaseaza comanda.
Produse

In pretul echipamentelor electrice nu intra taxa verde sau costul de transport.

Conform legislatiei in vigoare, unele produse necesita taxa verde. Acestea vor fi evidentiate prin simbolul

Zilnic in oferta CHORUS Electric sunt echipamente electrice la pret promotional. Aceste echipamente electrice sunt evidentiate prin simbolul Produse promotionale - CHORUS Electric - Echipamente si Solutii.

Pentru unele echipamente electrice sunt diponibile fise pdf cu specificatiile tehnice ale acestora. Acestea vor fi evidentiate prin simbolul Specificatii tehnice - CHORUS Electric - Echipamente si Solutii. Pentru a vizualiza aceste fise faceti click pe simbolul pdf afisat.

Echipamentele electrice nu pot fi comandate decat la set, cantitatea comandata trebuind sa fie multiplu de set.

In lista de produse a fiecarei categorii sunt afisate informatii privind stocurile disponibile.

Informatiile se refera la stocul din depozitele proprii si sunt actualizate in timp real

In conformitate cu prevederile legale (Directiva europeana EC/96/2002 si HG 448/2005), la vanzarea produselor electronice, electrocasnice si IT, magazinul nostru are obligatia de a incasa si varsa mai departe, catre asociatiile specializate ECO TIC (organizatia colectiva de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din domeniul IT&C si al electronicelor de consum) si RoREC (Asociatia Romana pentru Reciclare) taxa verde.

Trebuie mentionat, de asemnea, faptul ca aceasta activitate de reciclare a devenit obligatorie in Romania, din momentul in care tara noastra a aderat la Uniunea Europeana. Colectarea si gestionarea deseurilor electrice si electronice (DEEE) precum si a celor IT&C a fost regementata la nivelul Uniunii prin Directiva 96 din 2002 a Comisiei Europene, fiind transpusa in Romania prin Hotarare de Guvern (HG 448 din 2005).

Taxa verde se aplică echipamentelor electrocasnice, electronicelor de consum şi IT&C, valoarea acesteia fiind stabilită diferenţiat, pe categorii de produse şi nu este inclusă în preţul de vânzare al produselor.
Livrare

Echipamentele electrice comandate se livreaza prin curier in toata tara.

Echipamentele electrice se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

Comenzile cu valoarea totala mai mare de 150 RON (fara tva) beneficiaza de livrare gratuita.

Pentru comenzile cu valoarea totala mai mica de 150 RON (fara tva) se va aplica un cost de transport in functie de distanta parcursa si de greutatea echipamentele electrice.

Acest cost este calculat la procesarea comenzii si va fi comunicat clientului la confirmarea acesteia.

In cazul in care, pentru o comanda clientul opteaza pentru mai multe transporturi (expedierea echipamentelor electrice ce au termen de livrare mai mic decat cel al comenzii), va trebui specificat explicit acest lucru.

Costul de transport va fi astfel mai mare, incluzand fiecare deplasare.

In cazul stornarii comenzilor, costul de transport nu se storneaza.
Plata

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor de la sediul CHORUS Electric.

Valoarea comenzii este cea din momentul confirmarii comenzii.

In cazul livrarii produselor de catre curieri, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de CHORUS Electric, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai jos, a proformei emise.

Nume firma - Chorus Marketing and Distribution SRL

Cont lei -RO45RZBR0000060019798641

Cod unic inregistrare - 13808750 RO

Termen livrare

Pe site este afisat pentru fiecare produs un termen de livrare estimat.

Acolo unde este "nespecificat" termenul de livrare va fi stabilit in functie de disponibilitatea produsului la producator.

In cazul in care aveti in comanda mai multe echipamente electrice, cu termene de livrare diferite si doriti mai multe transporturi pentru comanda, va rugam sa ne precizati acest lucru (costul de transport va fi astfel mai mare).

In caz contrar, termenul de livrare al comenzii va fi termenul maxim dintre toate termenele echipamentelor electrice comandate.

Termenul exact de livrare poate fi comunicat doar de un consultant de vanzari dupa procesarea comenzii.